ÇAY YAPMAK KADAR İÇMEK DE BİR SANATTIR
Esasen latince adı Camellia Sinessis türünden olan çay bitkisi oldukça hassas ve seçicidir. Nemli iklimlerde yetişir, yaprak ve tomurcukları çay üretiminde kullanılır. Yeşil çay, siyah çay ve oolong çayı farklı oksidasyon seviyelerinden geçirilerek üretilir. Daha önce başka bir tarım ürününün yetiştirildiği topraktan hoşlanmayan nazlı bitki, dünyanın belli bölgelerinde yetiştirilebilirken, Türkiye’de sadece Doğu Karadeniz’de Rize çevresini (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun) yaşam şartlarına uygun bulmuştur.
Keifi, kalitesinden ödün vermemek adına, dünyanın pek çok yerinde, hâlâ el emeği ile toplanan, oya gibi işlenen çay bitkisinin yolculuğunu, farklı kültürlerde farklı inanışların, farklı özelliklerin suya rengârenk yansıması olarak sürdürmekte, çayın binbir türlü içimini bir ritüele dönüştürmekte, size 1001 çay keyfi sunmakta.
Çayın binbir çeşidi, binbir lezzeti…